Ben je iemand die grote verantwoordelijkheid draagt over een groep mensen? Dan word je sowieso fysiek, mentaal en emotioneel op de proef gesteld. Als mental performance coach ga ik met jou én je team aan de slag. Is dit een bedrijfsteam of sportteam, de mindset is gelijk: er worden doelen bepaald en jullie gaan aan de slag om deze te behalen. Maar…

Je herkent uiteraard de basistheorie én je voegt er onmiddellijk aan toe: ‘Als het allemaal zo eenvoudig uit te voeren was…’

Doelen bepalen is op zich niet het moeilijkste, het proces doorlopen om die doelen te behalen, daar ligt de grote uitdaging. Vallen en opstaan, falen en eruit leren, de omstandigheden zo goed mogelijk maken, ontwikkelen van goede structuren, gezonde routines uitbouwen en ga zo maar door. Hier allemaal overzicht over houden is een heel moeilijke uitdaging. Als klap op de vuurpijl ben je verantwoordelijk voor jouw team! En waar mensen samenwerken, daar is zorg nodig. Zorg voor een team zodat elk individu onder de optimale omstandigheden kan presteren… performen.

Wat?

Als Mental Performance Coach ga ik met jullie aan de slag. Als start bouwen we eerst aan twee zaken: ten eerste bouwen we aan een veilige sfeer van en met vertrouwen. Ten tweede zoeken we uit hoe het team zich profileert: wat vinden jullie waardevol, aan welke voorwaarden moet het team voldoen om in een goede flow te komen?

Vertrouwen, veiligheid en waarden opbouwen is de start van het hele traject! Dit is de basis van alle andere werk.

In vertrouwen met elkaar kunnen werken, onder een veilige sfeer en goed wetend welke waarden belangrijk zijn zorgt ervoor dat de communicatie al met veel minder ruis zal verlopen! Ook aan deze communicatie wordt verder gewerkt, specifieke trainingen worden uitgewerkt en geënt op de uitdagingen van het team. Er wordt een veilige feedback-cultuur in het team gecreëerd zodat meningen, voorstellen, oplossingen, mogelijkheden, soms kritiek… in een zuivere en open communicatie kunnen worden gedeeld.

We bouwen eerst aan mensen, met deze mensen bouwen we aan ons team! Zo zal ook de helder gestelde doelstelling in een goed draaiende structuur vlotter bereikt worden.

Ik ga met jullie aan de slag. Als klankbord én nog veel meer dan dat!

Ik help jullie om niet enkel doelstellingen te formuleren, deze moeten ook helder en heel duidelijk zijn. Ik geef jullie actief inzichten over het functioneren en gedrag van jullie team. Ik laat jullie ‘mind moven’: dat is zorgen dat jullie 360° inzicht krijgen over dit gedrag én functioneren.

Bewust mentaal bewegen! Hoe bewuster je bent, hoe meer je kan gaan bijsturen. Ik zorg voor een grote focus, afgewisseld met op tijd genoeg rust. Ik werk met humor zodat alles ook luchtig en met plezier aangepakt kan worden. Ik behoud het overzicht en geef jullie hier informatie over en dit vanuit een onafhankelijk en oordeelloos standpunt. Ik voel het ritme aan en ga de gas indrukken als dit mogelijk is en zal ook remmen als ook hier nood aan is.

Als coach geef ik ook mini-trainingen. Hier gebruik ik mijn kennis, mijn ervaring en vaardigheden om jullie ook ‘gereedschap’ aan te rijken. Jullie rijker maken én technieken aanleren en trainen zodat je als persoon én als team steeds bouwt aan jezelf en sterker wordt om zo de uitdagingen telkens vlotter aan te gaan. Deze ‘gereedschappen’ zijn ook telkens in een vast document gegoten en noem ik mijn ‘Mental Kicks’.

Zo ga ik héél verantwoordelijk en vol passie met jou én jouw team aan de slag. Heb je interesse, ga ervoor en contacteer me!

Benieuwd naar hoe Mindmoving jou mentaal in beweging kan brengen?